aprf prp implant dentar bucuresti

A-PRF si avantajele vindecarii rapide in cazul implantului dentar


Cand corpul uman este ranit, se ajuta el insusi prin producerea de proteine ​​care accelereaza vindecarea ranilor si care stimuleaza procesul de reparare. Tehnologia avansata A-PRF (Advanced Platelet Rich Fibrin/ plasma sanguina bogata in trombocite), care are ca rol separarea plasmei continand aceste proteine din sange, faciliteaza si grabeste procesul de vindecare, ajutand astfel organsimul. A-PRF este astfel cea mai simpla modalitate de a realiza tesut biologic.

Tehnologia inovatoare APRF este folosita cu mult succes in stomatologie dupa ce a fost utilizata pe scara larga in chirurgia cardiaca, ortopedie, chirurgie orala si maxilo-faciala, chirurgie plastica si dermatologie.

Cum se obtine si ce avantaje are?

aprf prp implant dentar bucuresti
Se recolteaza o cantitate mica de sange de la pacient, care este apoi centrifugata pentru a obtine o suspensie (cheag) foarte concentrata de trombocite precum si multe celule albe. Acestea contin informatiile necesare pentru a forma un tesut nou si elibereaza factori de crestere specifici. Fiecare dintre acesti factori joaca un rol specific in noua vascularizare (formarea vaselor de sange) si in vindecarea tesuturilor. Odata aplicata direct pe zona de tratament, suspensia bogata in trombocite face ca procesul de regenerare a tesutului sa se accelereze considerabil.

Folosind o mica mostra din sangele pacientului, aceasta terapie imbunatateste procedurile chirurgicale orale ale tesuturilor moi, reduce timpul de vindecare, reduce durerea si inflamarea, scade disconfortul si imbunateste experienta generala a pacientului.

Fibrina bogata in trombocite a fiecarui pacient este procesata din propriul sange, ceea ce elimina sansele de respingere sau orice infectie si este dovedit stiintific ca sporeste capacitatea de vindecare. Regenerarea oaselor si tesuturilor moi este fenomenala atunci cand se utilizeaza membranele proprii ale corpului.

Deoarece pacientii se vindeca mai repede, ei se bucura de o sansa mai mica de infectie, durere sau inflamatie, ceea ce face ca implantul sa fie o reusita in cazul utilizarii tehnicii APRF

Cand se foloseste APRF?

PRF avansat este o parte esentiala a tuturor procedurilor chirurgicale parodontale si orale, utilizata dupa implanturi dentare, extractii, pentru aditie osoasa, sinus lift, grefe de gingie.